Sedma Međunarodna naučna konferencija Nauka i visoko obrazovanje u funkciji održivog razvoja – SED 2014 održana je u Užicu, 3. i 4. oktobra 2014. godine, u organizaciji Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija iz Užica.

Na konferenciji je izložen rad:

Komparativna analiza primene Internet servisa u 2012. u odnosu na 2011. godinu

U radu je izložena komparativna analiza primene Internet servisa u 2012. godini u odnosu na 2011. godinu. Fokus istraživanja stavljen je na vremenski segment događaja – upotreba Internet servisa u jednom minutu. Rad se bazira na istraživanjima korišćenja servisa  globalne računarske mreže, sprovedenim od strane  Intela (2012), i Mail Online (2013).

U radu su prikazane varijacije u korišćenju Internet servisa u vremenskom periodu od godinu dana. Sve veće prisustvo multimedije pokazuje trend da će u budućnosti na Internetu dominirati interesovanje za multimedijalne  sadržaje, kao i za striming (kao što su prenosi raznih događaja, kinematorgrafija i sl). Istovremeno, komparativna analiza pokazuje da se interesovanje korisnika Interneta za neke do juče vrlo popularne Internet servise smanjuje, što je i razumljivo, obzirom da živimo u  dinamičnom svetu, gde jedna promena potiskuje drugu i gde ništa nije dato i konačno.

 

Ostavite komentar

Uneta email adresa se ne objavljuje. Potrebna polja za unos su markirana sa*

*