aleksandar simovic nada staletic

Nada Staletić na izlaganju rada

Saobraćajni fakultet u Beogradu je organizator ovogodišnjeg XLI Simpozijuma o operacionim istraživanjima – SYM-OP-IS 2014.

SYM-OP-IS je nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem, koja počevši od 1974. godine, jednom godišnje okuplja operacione istraživače, kako teoretičare tako i stručnjake iz prakse, sa ciljem da se razmene naučne i stručne informacije, prenesu iskustva i saopšte novi rezultati postignuti u razvoju i primeni metoda operacionih istraživanja.

Program SYM-OP-IS-a se realizuje kroz plenarna predavanja i u okviru tematskih sekcija koje obezbeđuju razmenu ideja i razmatranje relevantnih pitanja kroz dragocene susrete istraživača iz akademske zajednice i prakse, iz zemlje i inostranstva.

Osnovni cilj Simpozijuma je razvoj i primena novih metoda, modela i tehnika Operacionih istraživanja sa željom da se podstaknu članovi naučne zajednice da učestvuju u radu neke od mnogobrojnih sekcija i tematskih oblasti Simpozijuma. Raznorodne sekcije koje SYMOPIS obuhvata omogućavaju istraživanje različitih teorijskih i praktičnih aspekata Operacionih istraživanja.

Na simpozijumu je izložen rad:

Crowdsourcing u e-obrazovanju

U radu je izložen koncept crowdsourcing, nastao sa sve većom poslovnom primenom Interneta. Izloženi su najvažniji poslovni modeli i Internet platforme za implementaciju. Razmatrana je primena crowdsourcing-a u e-obrazovanju i, šire, u klasičnom obrazovanju. Izložen je primer primene koncepta kroz studiju slučaja.

 

Ostavite komentar

Uneta email adresa se ne objavljuje. Potrebna polja za unos su markirana sa*

*